Hendrik Jacob Krol overhandigt waardecheque 1500 euro

IJLST - De fierljepclinic voor kinderen met diabetes op zondag 1 juli in IJlst was een groot succes. 28 kinderen beleefden een sportieve dag die volledig in het teken van fierljeppen stond. Voor de ouders was er een informatieve bijeenkomst over sporten en diabetes en een rondvaart.

Deze bijzondere dag werd georganiseerd door Hendrik Jacob Krol (12) en zijn familie. Als dank voor zijn deelname aan het zomersportkamp van de Bas van de Goor Foundation, wilde familie Krol iets terugdoen. Ze regelden een compleet verzorgde fierljepclinic voor kinderen met diabetes, inclusief programma voor ouders. Door de vele sponsorbijdragen kon aan het eind van de dag een cheque van maar liefst 1500 euro worden overhandigd.

Onder de bezielende leiding van Thewis Hobma en zijn team, maakten de meeste kinderen een sprong over het water. Meestal werd de overkant ruimschoots gehaald en als er al iemand te water ging, bleek dat vanwege de warme weersomstandigheden helemaal geen straf te zijn. Ook Bas van de Goor heeft zich aan het fierljeppen gewaagd. Hij haalde met zijn lange benen met gemak de overkant.