Het weer van Dirk: Weekendweer

SNEEK - Met de zon viel het erg tegen gisteren en uit de bewolking viel in de morgen af en toe wat gespetter. Ook deze vrijdag is gestart met bewolking, maar ook het zonnetje komt er toch nog aardig aan te pas en vooral vanmiddag verloopt het vrij zonnig. De temperatuur komt bij een noordwest tot noordelijk wind rond de 22 graden uit en dat is vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Komende nacht vrij helder en daalt de temperatuur naar een 9 graden.

Het weekend ziet er prima uit. Het zonnetje is er flink bij en de temperatuur komt weer wat hoger uit. Zowel morgen als zondag wordt het een 22 tot 24 graden, hoogste waarde in de stad, laagste op en nabij het Sneekermeer. De wind waait uit een meest noordelijke richting, zwak tot matig.

Volgende week start met zon en wolken, mogelijk wat gespetter daaruit, temperatuur 21 graden bij een noordelijke wind. De temperatuur boekt woensdag wat winst, 23 graden met het zonnetje erbij. Voor de rest blijft ook volgende week de wind uit het noord tot noordwesten waaien, dit dankzij een hogedrukgebied nabij Groot-Brittannië. Regen van betekenis zit er voorlopig dan ook niet in.

Dirk van der Meer