Nynke Sijbrandij koningin IJlst

SNEEK - Samen met hun gelegenheidsmaat Louise Krol wonnen de zussen Wiljo en Nynke Sijbrandij zaterdag de allereerste hoofdklassepartij ooit in Drylts. Nynke Sijbrandij werd uitgeroepen tot koningin van de partij, die bekendstaat als 'Bring de keatsers bij it keatsen'.

In een eenzijdige finale was het partuur van opslager Nynke Sijbrandij met 5-0 en 6-4 te sterk voor Nelie Steenstra, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum. Anne Monfils, Marte Altenburg en Annelien Broersma gingen naar huis met de derde prijs.

Bij de heren gingen de kransen naar Marten Bergsma, Jelte Visser en Hans Wassenaar. Zij wonnen in de finale met 5-3 en 6-2 van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra. Voor Jelte Visser was het de eerste zege op het hoogste niveau. Hans Wassenaar werd op het mooie sportpark De Útherne uitgeroepen tot koning van de partij.

Het was voor het eerst dat er een hoofdklassepartij in Drylts werd georganiseerd. 's Ochtends werd er een federatiepartij voor de jeugd georganiseerd. PC-koning Hendrik Kootstra verzorgde de prijsuitreiking.