Samen met IVN Súdwesthoeke kennismaken met De Twigen

SNEEK - IVN Súdwesthoeke houdt zaterdag 14 juli een natuurwandeling door De Twigen. De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

De Twigen is een bijna 20 hactare groot natuurgebied gelegen tussen Joure en Sneek. Tijdens de wandeling zal natuurgids Constance Smit belangstellenden informeren over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over de aanwezige flora en fauna. Er zijn diverse biotopen waardoor verschillende soorten vogels, vleermuizen, kikkers, padden, vlinders en libellen zich er thuis voelen.

Daarnaast zijn allerlei planten en mossen te vinden, waaronder enkele die op de rode lijst staan. Luut de Zee van de Vlinderwerkgroep Friesland wandelt mee om onder andere te vertellen over de vlinders in het gebied.

de ingang van De Twigen is aan de Tramwei in Joure (de oude weg naar Sneek). Vanaf Joure is de ingang naar De Twigen aan de linkerkant van de weg voorbij de afslag naar de snelweg. Niet bij de elektriciteitsmast, maar ongeveer 100 meter verder. Er staat een ijzeren hek bij de ingang en de natuurgids wacht daar.

Aanmelden graag bij natuurgids Constance Smit via email constance-smit@hetnet.nl