Cliënten Talant steunen kinderboerderij

BOLSWARD - De kinderboerderij in Sneek kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Dat vindt althans de cliëntenraad van de verschillende locaties van Talant in Bolsward.

De opbrengst van de jaarlijkse bingo moest hier dan maar naartoe gaan, zo besloot het.

Eind mei al was de feestelijke avond, compleet met hapjes, drankjes en vele prijzen. De deelnemers: cliënten, ouders en andere verwanten. Samen brachten zij 350,- euro in het laatje. Maandagavond werd, voorafgaand aan de vergadering van de cliëntenraad in De Stipe, de cheque overhandigd aan Rienus Knuvers, voorzitter van de stichting Vrienden van de Kinderboerderij Sneek. Ook Adraste Sijbesma, leidinggevende op de kinderboerderij, was aanwezig. Beiden schetsten in het kort de huidige situatie van dierenonderkomen in Sneek. Die moet daar binnen afzienbare tijd weg omdat de grond wordt gebruikt voor andere doeleinden. ,,Het is best een beetje spannend”, vertelt Sijbesma. ,,Wij moeten weg en we hebben maar één wens: een andere plek in Sneek vinden, maar dat kost veel geld.” Ze spreekt haar dank dan ook uit voor het initiatief van de cliënten.

Knuvers onderschrijft die woorden. ,,Dat jullie voor ons in het spier zijn geweest is prachtig. Dat jullie ons willen steunen, is net zo belangrijk als de centen.”