Floor Brouwer op weg naar Jeugd Oranje

SNEEK De 14-jarige Floor Brouwer uit Sneek is door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) geselecteerd voor het Nederlands opleidingsteam meisjes B. Na de zomer gaan de selectietrainingen verder op de accommodatie van het Utrechtse Kampong.

,,Ik was heel blij verrast na de laatste voorselectie dat ik door mocht”, laat Floor Brouwer weten. In een Utrechtse kleedkamer werden kortgeleden de afvallers opgenoemd. De naam Floor werd niet uitgesproken. Dat betekent dat de jeugdige hockeyster na de zomervakantie opnieuw geregeld naar het midden van het land moet voor selectietrainingen.

Reizen is de RSG-scholiere, die volgend jaar naar HAVO 3 gaat, overigens inmiddels wel gewend. Begonnen bij SMHC in haar woonplaats besloot ze vorig jaar de stap te maken naar het hoger spelende GHHC in Groningen. Het C1-meisjesteam dat interregionaal speelt, traint namelijk drie keer per week. Dus zit de jonge Sneekse op elke maandag- dinsdag- en vrijdagavond met moeder of vader in de auto óf alleen in de trein.

Daarnaast worden de nodige kilometers gemaakt voor de wedstrijden, thuis in Haren of - de verste - in Nijmegen. ,,Nee, haha ik kan niet meer op het fietsje, zoals naar SMHC. Het is veel reizen. Maar ik heb het er graag voor over. Ik heb er veel plezier in en ik wil proberen hoever ik kan komen. Het grote Oranje? Dat is een hele lange weg. Maar ik wil het wel proberen, je weet het nooit.”

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.