Het weer van Dirk: 40 graden?

SNEEK - Gisteren werd door diverse media als kop gemeld of zou het volgende week wel eens 40 graden kunnen worden. Dit was dus typisch weer een geval van schreeuwen om aandacht. Wat was het geval, een uitdraai van een weermodel liet in een grafiek een lijntje zien die de 42 graden aan tipte. Maar de meerderheid, meer dan 50 lijntjes, lieten een tropische 30 graden plus zien en nog wat lijntjes kwamen met 25 graden op de proppen. Veder is het lange termijn gebeuren en dit moet je altijd met een korreltje zout nemen.

Terug naar gisteren. Na een prachtige zonnige maandag, het werd 29 graden in de stad, vielen er in de avond in het uiterste zuiden van Nederland enkele (onweers)buien. Ook vandaag kan er in het oosten van Nederland een bui vallen.

Bij ons zal dit niet zo'n vaart lopen, wel hebben we wat meer bewolking, maar denk dat we het wel droog houden in onze regio. De zon doet ook goed mee en het wordt weer zomers warm. De temperatuur komt in de stad rond de 27 graden uit, wind eerst zuid, draait naar west neemt dan toe, zwak tot matig.

Komende nacht vrij helder, 12 graden als minimumtemperatuur.

Morgen draait de wind van noordwest naar noord en naast zon drijven er ook wat wolken over. De temperatuur komt rond de 23 graden uit. Donderdag tot zondag blijft de zomer gewoon doorgaan, kleine buienkans op zaterdag. Ook de dagen daarna blijft het zomerweer op volle toeren doordraaien, neerslag van betekenis is ook dan niet aan de orde.

Dirk van der Meer.