Boerenmarkten in Woudsend

WOUDSEND - Woudsend biedt vanaf morgen op zes donderdagen een boerenmarkt. de boerenmarkten zijn van 19 juli tot en met 23 augustus

De markt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op de Waechswâl in het centrum van het dorp. De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland met onder andere verkoop van verse streekproducten zoals vlees, kaas, eieren, groente, fruit, honing, vis, boerenijs, enzovoort.

De plaatselijke horecabedrijven zetten heerlijke streekproducten op het menu. Op de terrassen kan worden genoten van etenswaar zoals kip van het spit, pizza en super verse vis.

Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten en gezellige terrasjes met live muziek.

Noviteit in de tweede serie boerenmarkten is een gratis vaartochtje door het dorp maken. Inschepen kan bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt belangstellenden naar houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het circa 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. Deze wandelroute voert u door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes.

Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.