Rinske Poiesz uit fractie CDA

SNEEK - De gemeenteraadsfractie van CDA Súdwest-Fryslân zegt de samenwerking op met raadslid Rinske Poiesz-Zijlstra.

Vanaf vandaag maakt Poiesz-Zijlstra geen deel meer uit maken van de CDA-fractie in gemeente Súdwest-Fryslân. Door een fundamenteel verschil van inzicht over samenwerking, met name binnen CDA commissie Boarger en Mienskip, is het niet mogelijk gebleken om met Mw. R. Poiesz-Zijlstra samen te werken op basis van een vertrouwensrelatie, aldus het CDA in een persbericht.

Diverse pogingen vanuit de fractie en bestuur om het vertrouwen te herstellen, zouden niet hebben geleid tot een werkbare samenwerking. Hierdoor is het vertrouwen van de fractie onherstelbaar beschadigd. De fractie van het CDA Súdwest-Fryslân betreurt de ontstane situatie.

Rinske Poiesz kwam tijdens de laatste verkiezingen in november 2017 met voorkeurstemmen in de raad. Poiesz neemt haar zetel mee. ,,Ik heb na allerlei interne problemen binnen de CDA-fractie besloten om zelfstandig verder te gaan ”, aldus Poiesz.

Over wat die interne problemen zijn, wilde het raadslid geen mededelingen doen. Poiesz is bezig aan haar tweede periode als raadslid.