Molenaar de Rat bouwt vlot in Dokkum

DOKKUM - Molenaar Simon Jellema van de IJlster houzaagmolen de Rat is de afgelopen dagen in Dokkum druk geweest met het bouwen van een houtvlot.

In twee dagen tijd is van 18 meter lange boomstammen een uniek houten vlot gebouwd. Nu is het klaar voor de reis van Hout-Vaert die morgen om 16.00 uur in hartje Dokkum begint met een prachtig en gratis programma voor jong en oud.

Vandaag vaart het imposante vlot naar het Grootdiep in de binnenstad van Dokkum , waar het samenkomt met 50 historische schepen. Samen verbeelden zijn het verhaal van de historie en de toekomst van het hout.

Het vlot en de schepen beginnen hun reis in Dokkum met een uitgebreid en gratis programma van workshops, activiteiten en exposities voor jong en oud aan boord van de schepen. De start van het programma is de opening om 16.00 uur door Marga Waanders, burgemeester van Dongeradeel, de keuringsceremonie van het hout en de uitvoering van WOOD, concert op het vlot.

Vrijdagochtend 20 juli vertrekt het vlot met de vloot van Dokkum naar eerst Burdaard en aansluitend naar Leeuwarden om aan te meren in de Prinsentuin. Zaterdag gaat het varende erfgoedtheater door naar Grou (Hellingaheven en omgeving) en zondag via Sneek door naar IJlst, waar Hout-Vaert met een uitgebreid programma wordt afgesloten.