Het weer van Dirk: Tropisch weekje

SNEEK - We hebben een heet weekje voor de boeg met overdag een aantal dagen die tropische temperaturen geven. De nachten worden ook warmer, plaknachten volgend na een hete dag. Neerslagkans wordt pas later in de week wat groter, vooral op zaterdag zou er een bui kunnen vallen.

Zover is het nog niet en het is ook maar afwachten of het zo ver komt met de buien. Wat dat betreft weet de zomer van geen wijken, domineren hogedrukgebieden en hebben depressies vanaf de oceaan geen schijn van kans. Vandaag is in ieder geval een droge zeer warme zonnige dag. Het wordt een 29 graden in de stad, dit bij niet al te veel wind uit het noordwesten, 1 tot 3 bft.

Vanavond nog lang warm, komende nacht 16 graden als minimum.

Morgen noteren we een dertiger, zon, droog en niet veel wind, eerst zuid, later noord. In de nacht naar woensdag koelt het niet verder af dan een 18 graden.

Woensdag, 31 graden, zon, in de middag wat stapelbewolking en klein kansje op een buitje later op de dag. Wind zwak, uiteenlopende richting. Een plaknacht volgt, 19 graden als minimum. Donderdag zonnig, 31 graden, wind zuidoost, in de avond en nacht kans op een onweersbui.

Vrijdag zon en wat bewolking, 32 graden. Zaterdag zon en bewolking, kans op een bui, 27 graden bij een toenemende noordwestelijke wind. Zondag is het zonnetje er weer bij en blijft het droog, 25 graden bij een noordelijke wind.

Dirk van der Meer