Sneekweek Superband voor vlootschouw

SNEEK - Een speciale Sneekweek muziekformatie is samengesteld om het voorprogramma te verzorgen van de Vlootschouw. De Sneekweek Superband staat voor een swingende mix van blues, soul en funk met veel bekende hits.

De muzikanten uit de Sneekweek Superband hebben allen een jarenlange staat van dienst en reeds vele optredens verzorgd. De Sneekweek Superband is ontstaan op initiatief van Henk Wessels, Herman Frank en Wytze van der Meer en zal op vrijdag 3 augustus vanaf 19.30 uur de Kolk laten swingen.

De band bestaat uit Erik Wessels (drums), Wytze vd Meer (bas), Johan Velthuis (toetsen), Herman Frank (gitaar) en Rob Taekema (elektrisch gitaar en zang). Als zangeres is Janneke Brakels aangetrokken.

In het voorprogramma verder een demonstratie van de solarboten van vierdejaars leerlingen van het Technasium (Bogerman) die meededen aan de Young Solar Challenge. Dat is een project bedoeld om jongeren tussen de 14 en 17 jaar enthousiast te maken voor techniek. De leerlingen bouwden, gebruik makend van een bouwpakket en met hulp van een vrijwillige begeleider, hun eigen solarboten.

Verder zal ook de Supclub Sneek en EasySup Supstore Heeg bij de opening aanwezig zijn om de Sup (Stand Up Paddling) sport te promoten. Ze gaan met volwassenen en kinderene een sup demo geven en als mensen willen, mogen ze zelf ook proberen te suppen.

Tijdens de vlootschouw die om 21.30 uur begint bij de Kolk varen 10 pramen mee waarop diverse sporten uit de European Sports for All Games zich presenteren, een project van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.