Het weer van Dirk: Puffen geblazen

SNEEK - Vandaag en morgen hebben we te maken met uitzonderlijke hoge temperaturen, vanaf zaterdag wordt het allemaal dragelijker. KIjkje op langer termijn laat volgende week zomerweer zien met temperaturen van 25 tot 27 graden met op dinsdag enkelen buien, voor de rest vrij zonnig.

Vanmorgen was de koperen bol er weer vroeg bij en stuwt de temperatuur vandaag tot boven de 30 graden, in de stad is 35 graden mogelijk, op en nabij het Sneekermeer 31 graden. Er ontstaat stapelbewolking en vanmiddag en vanavond is er kans op een warmte onweersbui. De wind oostelijk, meest zwak.

Vanavond weer lang warm en volgt een plaknacht, zeg maar rustig een tropennacht met geen lagere minimum dan van 22 graden in de stad.

Morgen wordt het opnieuw tropisch warm, wel staat er meer wind uit het oosten, 1 tot 4 Beaufort op het Sneekermeer. De zon zien we, ook is er bewolking, het blijft tot de avond droog. De temperatuur 32 graden.

In de nacht naar zaterdag kan er al een (onweers)bui vallen, zaterdag vallen er enkele buien. Voor de natuur zal het een welkome geschenk zijn, veel neerslag wordt er niet verwacht, 2 tot 5 mm. De temperatuur blijft die dag bij een naar zuidwest toenemende wind steken op een 26 graden. Zondag is de zon er weer bij, blijft het droog, zuidwestelijke wind, 25 graden.

Dirk van der Meer.

Sneekermeer gisteravond