Nieuwe tuin Wurkwinkel biedt schaduw

SNEEK - De nieuwe tuin biedt in tropische dagen als vandaag schaduwrijke plekken voor cliënten van de Wurkwinkel in Sneek.

Afgelopen half jaar is er druk gewerkt aan de tuin van de Wurkwinkel, onderdeel van de Noorderbrug in Sneek. De locatie aan de Gravinneweg 3, waar wekelijks ruim 100 cliënten komen met NAH ( Niet Aangeboren Hersenletsel), is flink op de schop gegaan.

Met behulp van personeel van de Rabobank, cliënten en personeel van de dagbesteding, is er in het voorjaar een aftrap gemaakt met het aanpakken van de tuin. ,,Zo zijn er 15 meter lange plantenbakken aangelegd, welke op rolstoelhoogte zijn gerealiseerd, de jeu-des-boulesbaan is voorzien van nieuw gravel, het terras is uitgebreid en er is een heerlijke schaduwplek gerealiseerd waar verschillende activiteiten kunnen worden gehouden”, vertelt Alie Maaike Nagelhout.

Met geld van de gewonnen prijsvraag van de Lidl is een prachtig pad aangelegd dat toegang geeft tot de schaduwplek. Dit is een uitkomst met het warme weer, het is er heerlijk vertoeven en prima uit te houden. Wie een kijkje wil komen nemen op de Wurkwinkel, is van harte welkom op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur.