Hofstra’s bij beste vijf in Schildweek

STEENDAM - Gerrit Hofstra en dochter Jansje Hofstra zijn op de vierde en vijfde vijfde plaats geëindigd in de 73ste Schildweek. De winst in het vandaag afgesloten zeilevenement ging naar zeilmaker Jaap Jongsma uit Lemmer.

De met Fokke de Jong varende jachtbouwer uit Oppenhuizen had na negen races 3 punten minder dan zijn dochter. Die zeilde op het Schildmeer met Thialda Otte uit Sneek. In totaal 23 Zestienkwadraten zeilden negen races. De beste klassering van het damesduo in de 4378 was een tweede plaats in de zevende race. De Valkkampioenen Marcel van der Kooi en Menno Huisman eindigden als derde in het eindklassement.

Jaap en Janniek Jongsma wisten in Zestienkwadraat 4325 drie wedstrijden te winnen en ze kwamen twee keer als tweede binnen.

in de Flits A eindigden Imme Rijk uit Scharnegoutum en Silke Zuidema uit Sneek als tweede achter het tweetal Robbert Huisman en Coen Bijlsma. Annechina de Jong uit Sneek was de beste van de vier deelnemers in de Laser Radial. Timo Engelsma reisde met een eerste plaats in de Schakel af naar het NK dat morgen begint op het Sneekermeer. Kim Abma, zeilend met Gerrit Wissels, werd tweede voor Dennis Abma.