Goede start NK Schakel voor Erwin de Vries

KOLMEERSLAND - Erwin de Vries en Ilonka van de Zee zijn vandaag op het Sneekermeer begonnen aan het Nederlands kampioenschap zeilen in de Schakel met een tweede en een vierde plaats. In de 30m2-klasse, die haar eerste NK zeilt, heeft Johan Schuurman uit Lemmer de leiding gepakt.

In het klassement staan De Vries en Van der Zee tweede achter meervoudig kampioen Ronald Damen. De met Hendrik van der Pol uit Sneek zeilende routinier uit Eemnes wist vandaag beide races te winnen.

Timo Engelsma uit Langweer staat derde. Vierde na de openingsdag is 16-voudig Schakelkampioen Thijs Kort. Met Robbert Evers aan de fok begon de Drachtster met een 7e en een 2e plaats.

Dennis Abma uit Sneek kwam vandaag twee keer als vijfde binnen. Er kwamen bij een stevige wind met uitschieters tot 6 Beaufort 27 Schakels aan de start.

Dirk de Vries uit Sneek, zeilend met Hermes Bron en Eveline Simon, staat na de openingsdag van het NK in de Dertigkwadraat vijfde. Hij stuurde de 24 naar een 7en en 4e plaats. favoriet Johan Schuurman, zeilend met Gea Nakken en Ingrid Pol, gaat met een 1 en een 2 aan kop. Er kwamen vandaag 20 ’Dertigers’ aan de start.

Het NK onder leiding van wedstrijdleider Hidde-Jan Haven van de KWS gaat morgen verder met 3 races en eindigt zondag.