Volop spanning in NK Schakel

KOLMEERSLAND - Schakelzeiler Erwin de Vries uit Sneek vormt met veelvoudig kampioen Thijs Kort uit Drachten het Friese tweetal dat leider Ronald Damen uit Eemnes op de spiegel zit in het NK. Morgen volgt de ontknoping in nog drie races op het Sneekermeer. In de 30m2 heeft de zeer constante Johan Schuurman uit Lemmer de beste papieren.

Schakelzeiler Erwin de Vries uit Sneek vormt met veelvoudig kampioen Thijs Kort uit Drachten het Friese tweetal dat leider Ronald Damen uit Eemnes op de spiegel zit in het NK. Morgen volgt de ontknoping in nog drie races op het Sneekermeer. In de 30m2 heeft de zeer constante Johan Schuurman uit Lemmer de beste papieren.

Oud-kampioen Ronald Damen die zich gisteren aan kop van het klassement nestelde dankzij twee eerste plaatsen, kreeg vandaag wel een tikje toen hij na de zwarte vlag een valse start maakte. Het herstel van de geroutineerde zestigplusser met een tweede en een eerste plaats in de wedstrijden 5 en 6 was sterk.

Erwin de Vries en fokkeniste Ilonka van der Zee begonnen vandaag met winst in de openingsrace van dag twee van het NK, gevolgd door een aftrekbare 7e plaats. Terwijl forse windvlagen over het wedstrijdwater joegen zeilde het duo verder twee derde plaatsen en doet daarmee nog volop mee in de kampioensrace. ,,Het zal moeilijk worden, maar we gaan er voor”, zei de stuurman van de 2558 vanavond.

Thijs Kort zit er zoals verwacht ook bij. Samen met Robbert Evers kwam hij vandaag twee keer als eerste binnen. Hij staat nu tweede met 12 punten, 4 achter de leidende Damen en 1 voor De Vries. De twee Friezen hebben een 7e plaats als aftrekker, Damen een ufd.

In het eerste NK van de Dertigkwadraten consolideerde Johan Schuurman zijn eerste plaats in het klassement. Met de bemannende dames Gea Nakken en Ingrid Pol zeilt hij in de 2 tot nu toe louter eerste en tweede plaatsen. Siep Jan Wiersma is in de 36 tweede met 4 punten achterstand. Dirk de Vries uit Sneek schoof in de 24 van 5 naar 4 in het tussenklassement met in totaal 22 boten.