Het weer van Dirk: Vanaf morgen weer droog

SNEEK - Gisteren verliep een stuk warmer, zeg maar heter dan verwacht. De tropische 30 graden werd opnieuw bereikt in de stad en omdat de luchtvochtigheid een stuk hoger lag, voelde het wel benauwd aan.

Vandaag hebben we met enkele buien te doen, kans op onweer en windstoten in een bui. Maar zoals altijd, waar ze precies overheen trekken blijft een vraagteken, hou er in ieder geval rekening mee. Later vandaag weer droog en is het zonnetje meer en meer aanwezig. De temperatuur ligt lager deze dinsdag en komt rond 25 graden uit. Wind eerst zwak uit zuid, later noordwestelijk en neemt toe.

Komende nacht koelt het weer wat meer af, bij een vrij heldere hemel wordt het een graadje of 15.

Morgen, de eerste dag van de maand augustus, blijft het droog. De zon schijnt, verder wat bewolking, 26 graden bij een veranderlijke wind welke zwak. af en toe matig is.

De dagen daarna blijft het droog, zomers warm, 25 tot 28 graden en als ik nog even naar het begin van de Sneekweek kijk, dan verandert er aan het zomerweertje niets, top zomerweer. Het jaar 1976 zal in de boeken staan als een bijzondere droge en zonnige zomer, heb deze zelf meegemaakt, echter de zomer 2018 overtreft deze in mijn beleving, een zomer zonder einde lijkt het wel.

Dirk van der Meer.