Begeleiding jeugdzeilers en g-zeilen in 83ste Sneekweek

SNEEK - Voor het eerst in de Sneekweek zullen ervaren zeiltrainers de begeleiding van de jeugd op zich nemen. Dit betekent dat er dagelijks voor de wedstrijden een palaver wordt gehouden en aan het eind van de dag een evaluatie.

In het palaver zal uitleg worden gegeven over baan, het verwachte weer en tactiek. Deze bijeenkomsten zijn voor alle jeugdzeilers te bezoeken en worden georganiseerd bij de Roerkoning op het Starteiland. Dit initiatief vloeit voort uit de jeugdtrainingen die de KWS woensdagmiddag en op door-de-weekse avonden organiseert vanuit het regionaal trainingscentrum op het Starteiland.

,,Het is belangrijk. Met de jeugd borgen we de toekomst van de Sneekweek”, zei KWS-voorzitter Karst Doevendans vanmiddag in de perspresentatie van de 83ste Sneekweek.

Voor het eerst zal het G-zeilen voor mensen met een verstandelijk beperking mee doen in de Sneekweek. In totaal 14 boten komende uit Nederland en België, zullen hieraan meedoen.

Sport Fryslan en NOC/NSF zijn ontzettend blij met dit initiatief, omdat de Sneekweek één van de eerste evenementen is die sporten voor mensen met een geestelijke beperking in een gezamenlijk evenement mogelijk maakt. Zij zullen op zowel zaterdag, zondag als maandag in de loop van de middag hun zeilwedstrijd varen.