Het weer van Dirk: Morgen weer tropisch heet

SNEEK - De maand juli verliep warm, zonnig en erg droog, selchts 9 millimeter ragen bedroeg het maandtotaal in Sneek-Oost.

Gisteren hadden we eindelijk eens een verfrissende bui die een 4 mm aan regen opleverde. De verschillen in de provincie waren trouwens groot, zo had Grou 0 mm en Stavoren 14 mm in de regenmeter. Afgelopen nacht verliep aan de koele kant, zodat de warmte ook weer uit de woningen kon worden verdreven. Komende dagen wordt het weer tropisch heet.

Vandaag een droge dag, het zonnetje is erbij, ook wat bewolking, dit bij een wind die uit het noorden waait, zwak, af en toe matig. De temperatuur komt rond de 27 graden uit.

Komende nacht bij een vrij heldere hemel wordt het een graadje of 15.

Morgen gaat de temperatuur weer tropisch worden, bij een meest noordelijke wind wordt het in de stad 30 graden, op en nabij het Sneekermeer iets lager. De zon schijnt, ook wat wolken, het blijft droog.

Vrijdag volgt ook met tropische temperaturen, zaterdag en zondag ligt de temperatuur lager, het wordt dan een 22 tot 26 graden. Vrijdag volop zon, zaterdag en zondag is er meer bewolking. De Sneekweek opent dus met topzomerweer.

Dirk van der Meer.