Voorbereidingen in volle gang

SNEEK - De biertanks worden tot de nok volgetankt met evenementenbier, exitborden hangen op hun plaats en de horeca richt buitenverkooppunten in. Kortom; de voorbereidingen op de 83ste Sneekweek in de binnenstad van Sneek zijn in volle gang.

De biertanks worden tot de nok volgetankt met evenementenbier, exitborden hangen op hun plaats en de horeca richt buitenverkooppunten in. Kortom; de voorbereidingen op de 83ste Sneekweek in de binnenstad van Sneek zijn in volle gang.

,,We hebben er zin in”, glimlacht Jan van Omme. De uitbater van de Irish Pub op de Marktstraat zegt er helemaal klaar voor te zijn. Vlakbij zijn etablissement wordt in de Kleine Kerkstraat de houten fundering voor één van de muziekpodia in elkaar geschroefd.

In de Stadhuistuin zijn de contouren van de garden of dance - vanwege de uitbreiding van het stadhuis waarschijnlijk de laatste op deze plaats - zichtbaar. De horeca in Sneek is gevraagd om vanwege de (tropische) warmte extra water achter de hand te houden. ,,Natuurlijk doen we dat. Buiten zijn flesjes te koop, binnen hebben we uiteraard gratis kraanwater”, aldus Van Omme.

Hij is blij dat het aanpalende pand waarin voorheen De Wijnberg was gevestigd kortgeleden is geopend onder de naam Markt23. ,,Een prachtige aanvulling”, aldus Van Omme.

Wat hem betreft komt er nog veel meer terras op de Marktstraat. Dat zou, zo vindt de horecaman, toch geweldig zijn. De locatie met historische gebouwen leent zich er perfect voor. Het gebied zou eigenlijk permanent autovrij moeten worden en mooier aangekleed met bijvoorbeeld meer groen. ,,Zodat er met het Leeuwenburg en Schaapmarktplein een prachtig aaneengesloten verblijfgebied ontstaat in hartje Sneek. Zoals het Vrijthof in Maastricht? Zoiets ja.”

Er zijn inmiddels balletjes opgeworpen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Verder dan oriënterende gesprekken is het (nog) niet gekomen.