Het weer van Dirk: Tropisch

SNEEK - Vandaag gaan we in de stad weer de 30 graden halen, op en nabij het Sneekermeer is het wat koeler. De wind stelt ook deze donderdag niet veel voor, zwak, af en toe matig uit zuidwest tot noordwest. De zon is weer oppermachtig en zoals we onderhand gewend zijn, het blijft droog.

Gelukkig koelt het komende nacht af naar een 15 graden, dit bij een heldere hemel. Boven de weilanden is een mistbank mogelijk.

Morgen stijgt de temperatuur weer rap en tikt opnieuw de tropische 30 graden aan. Het wordt in de stad een 32 graden bij veel zon en de avond van de opening Sneekweek is het nog lang warm. Wind morgen uit noord, zwak tot af en toe matig op het Sneekermeer.

Het weekend zien we wat meer wolken, staat er wat meer wind uit noord en is het minder heet. Zo komt op zaterdag de temperatuur rond de 27 graden uit, zondag nog wat lager. Deze lagere temperaturen zijn van korte duur, maandag looopt het kwik al weer op richting de 30 graden.

Vanuit het zuiden komt dan zeer warme lucht op hoogte naar onze regio en stuwt op dinsdag de temperatuur naar 32 graden, op woensdag Hardzeildag zit er een 35 graden in. Daarna volgt afkoeling en vallen er buien in de nacht naar donderdag als we de laatste weerkaarten mogen geloven.

Dirk van der Meer.