Jarana uit Thailand zoekt gastgezin in Sneek

SNEEK - De 15-jarige Thaise student Jarana zoekt een gastgezin in Sneek. Hij komt eind deze maand voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active naar ons land. Hij gaat naar RSG Magister Alvinus.

,,Mijn naam is Jarana, maar ik word ook Make genoemd. Ik woon in Bangkok met mijn vader, moeder en broer van 17. Mijn broer doet nu ook een Highschool jaar en woont bij een gastgezin in Vancouver, Canada”, aldus de Thaise jongeling die zichzelf vorostelt.

,,Op school in Bangkok vind ik Sport het leukste vak. Ik voetbal namelijk heel graag, in mijn elftal sta ik links in de aanval. Carlo Ancelotti is mijn favoriete coach. Daarnaast vind ik op school het vak muziek en natuurkunde interessant. In Nederland wil ik graag poffertjes en oliebollen eten. En natuurlijk ben ik benieuwd naar stroopwafels en drop! Ik ben al een keer in Nederland geweest. Iedereen fietst overal naartoe! Ik wil ook heel graag fietsen als ik in Nederland ben. Ik kijk er naar uit om naar Nederland te komen en jullie land echt te leren kennen.”

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. Het draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor het gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt.

Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio-coördinator van Travel Active. Het gastgezin voor Jarana dient uit een huishouden van minimaal 2 personen te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Meer informatie is verkrijgbaar via High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org