Het weer van Dirk: Prima Sneekweek weertje

SNEEK - Het weer met de Sneekweek ziet er voor de stappers prima uit, voor de zeilers af en toe wat minder wat betreft de windsterkte, deze had wel wat sterker gemogen. Maandag en dinsdag verlopen zeer warm tot tropisch, woensdag Hardzeildag is er een omslag in het weer met kans op enkele buien, de rest van de week lagere temperaturen maar wel meest zonnig en droog.

Vandaag een zonnige droge dag met een temperatuur die weer tropisch uitvalt, 31 graden. Wind staat er niet veel en komt uit een noordelijke richting, 1-3 bft. De opening van de Sneekweek vanavond verloopt dan ook optimaal.

Komende nacht daalt de temperatuur niet verder dan naar een 17 graden in de stad.

Morgenochtend kunnen we wat last hebben van laaghangende bewolking, dit lost op en hebben we een zonnige dag voor de boeg. Wat stapelbewolking in de middag is mogelijk. De noordelijke wind is zwak tot matig en de temperatuur komt in de stad nog rond de 28 graden uit.

Zondag is het met 25 graden wat koeler, maar ik denk dat de meeste mensen dit wel prima zullen vinden. Wind opnieuw noordelijk, zwak tot matig en verder is er zon en bewolking. Maandag is de wind naar het zuidoosten gegaan en wordt het weer flink warmer.

Dirk van der Meer