Vertraging op meer loopt op tot drieënhalf uur

KOLMEERSLAND - Door de grillen van de (aanvankelijk zwakke) wind vanmorgen is de tweede Sneekweekdag vandaag flink uitgelopen.

De Finnjollen vertrokken vanochtend op het Sneekermeer volgens startschema om 10.00 uur op de lange noordbaan A. Maar niet lang daarna besloot wedstrijdleider Auke van der Werf de wedstrijden af te breken. Om 11.45 ging de eerste klasse in het schema in de herkansing op de middellange noordnoordwestbaan O.

In de middag nam de wind toe tot een drietje op de schaal van Beaufort met uitschieters tot 13 knopen. De Regenbogen kregen als voorlaatste klasse hun startsein om 16.55 uur. Drieënhalf uur later dan gepland. ,,Een lang dagje”, dat zegt genoeg denk ik”, reageerde Van der Werf net.

,,Het weer werkte qua wind vandaag niet helemaal lekker mee. Weinig en nogal wat draaiingen. Dan wordt het moeilijk om het goed te doen. Maar uiteindelijk kon en kan iedereen varen. In het laatst was het nog steeds niet erg veel maar wel redelijk stabiel.”

In de Fin pakte Peter Aukema uit Sneek, die gisteren begon met een tweede plaats nu een derde. Winnaar werd opnieuw Ronald Ruiter uit Nijkerk. In de Flits A kwamen Femme Rijk uit Scharnegoutum en fokkeniste Bente Zuidema als eerste binnen. Onno Yntema uit Sneek herstelde zich in de O-jol na de 12e plaats van gister nu met een tweede plek. Ook tweede vandaag, net als gisteren, Erwin de Vries uit Sneek in de Schakel. Daarmee heeft hij de leiding in het klassement.

Joukje Rijpma uit Heeg heeft met een eerste en tweede plaats de leiding in de Splash Blue. Met zijn winst vandaag nam Jelmer Yntema de leiding in de vaurien over van maatje Tim Spek (4e vandaag).