Het weer van Dirk: Hardzeildag

SNEEK - Afgelopen nacht heeft het eindelijk weer eens geregend, hoewel de hoeveelheid tegenviel. Nog geen 2 millimeter. Ook is de wind toegenomen en daar profiteren de zeilers vandaag van.

Vanmorgen kan er nog een bui vallen, voor de rest zijn er opklaringen, dit vooral vanmiddag. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten, de temperatuur komt op een zomerse 24 tot 26 graden uit.

Vanavond neemt de wind af, het blijft droog, prima stappersweertje. De minimumtemperatuur komt uiteindelijk op een 14 graden uit.

Morgen start met zon en stuwt de temperatuur naar een 25 graden. In de middag raakt het bewolkt en vanuit het zuiden buiige regen. De wind neemt flink toe. Is deze eerst nog zwak, af en toe matig uit zuid, later draait ze naar noordoost tot noord en wordt (vrij) krachtig, en zijn er windstoten te verwachten in buien. Er wordt een 5 tot 15 millimeter verwacht aan neerslag tot vrijdagochtend.

Vrijdag enkele buien en met 22 graden koeler, het weekend verloopt zo goed als droog of het moet nog een buitje zijn op zaterdag. De temperatuur boekt winst, zaterdag 23 graden, zondag kan het in de stad 25 tot 27 graden worden.

Dirk van der Meer.