Het weer van Dirk: Later buiige regen

SNEEK - Vandaag hebben we te maken met gecompliceerde depressie vanuit Frankrijk. Deze trekt uitdiepend naar het noorden, de exacte koers is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het advies van me is om de radar en berichten vanmiddag goed in de gaten te houden.

Vanmorgen schijnt het zonnetje, later neemt de bewolking toe en volgt buiige regen. Er is daarbij kans op onweer, veel neerslag in korte tijd en ook kunnen er windstoten voorkomen. De wind vanmorgen zwak tot matig, zuidoost tot noordoost. Later draait ze naar het noordwesten en neemt flink toe. Vanavond moeten we rekening met windstoten die 90 km/u halen. De temperatuur rond het middaguur 25 graden, in de regen daalt ze naar 19 gaden.

Vanavond eerst een ruig weertje met buiige regen, later in de nacht is de depressie het land uit en klaart het wat op. De wind neemt dan ook langzaam maar zeker af. Een bui is overigens nog wel mogelijk. Minimumtemperatuur 14 graden.

Morgen enkele buien, dit vooral in de middag. Een enkeling gaat gepaard met onweer. De temperatuur een stuk lager dan we gewend zijn, 21 graden bij een matige, af en toe vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Het weekend ziet er een stuk vriendelijker uit. Zaterdag bewolking en mogelijk in de ochtend nog een buitje, zondag droog met geregeld het zonnetje erbij. Wordt het zaterdag een 23 graden, zondag komen we uit op een 26 graden. Wind meest zuidwestelijk.

Dirk van der Meer.