Sneker Pan boert achteruit op Langweerder Wielen

LANGWEER - In een vanwege soms wegvallende en draaiende wind lastige 5e wedstrijd van de SKS op de Langweerder Wielen moest de Sneker Pan vanmiddag tevreden zijn met een klassering in de achterhoede.

Na een iets te late start die verder werd verknoeid door het te vroeg gestarte Lemmer kwamen Jappie Visser en zijn team na het eerste kruisrak toch nog als zevende ‘boven’, bij de eerste boei. Daarna waren er voortdurend positiewisselingen, maar het lukte niet om naar voren te komen. Sterker nog, het skûtsje van Sneek viel  terug naar de achterhoede en werd als twaalfde afgeschoten.

Opvallend is dat Willem Zwaga het Leeuwarder skûtsje naar de tweede dagzege stuurde. Auke de Groot viel uit met het Staverse skûtsje met averij aan het lummelbeslag. Valse starter Albert Visser lag met het Lemster skûtsje even achteraan maar perste er in het laatst nog een achtste klassering uit.

Met zijn keurige tweede plaats deed de Sneker schipper Gerhard Pietersma met het Earnewâldster skûtsje uitstekende zaken voor het klassement. Grote concurrent Douwe Visser kwam na een mislukt eerste kruisrak in de driehoeksbaan met twee ruim-windse rakken en een gijpboei niet verder dan een 10e plaats.

Uitslag Langweer: 1. Leeuwarden; 2. Earnewâld; 3. d’Halve Maen; 4. Joure; 5. Akkrum; 6. Huizum; 7. Drachten; 8. Lemmer; 9. Heerenveen; 10; Grou; 11. Langweer; 12. Sneek; 13. Woudsend. Stavoren uitgevallen met averij.