Sneek in teken van 11stedenzwemtocht

SNEEK - Zwemmer Maarten van der Weijden komt zaterdag 18 augustus gedurende zijn 11stedenzwemtocht door Sneek. Tijdens zijn tocht haalt hij geld op voor kankeronderzoek. Bij de Waterpoort heeft een team vanaf 08.00 uur een podiumprogramma opgezet.

Er is een uitgebreid programma met gesprekken, columns en interviews met daarbij ruimte voor een lach en een traan. Ook zijn er optredens van diverse artiesten. Het hoogtepunt van het podiumprogramma is van 08.00 tot 08.45 uur. Dan zal de wethouder Gea Wielinga het evenement openen en hierna vindt er een bezinningsmoment plaats van Sander de Hosson en Lisanne Spaander. Aansluitend vindt er een toelichting plaats op het kankeronderzoek waar de opbrengst van de stad Sneek naar toe gaat, en zal een kankerpatiënt toelichten waarom dit onderzoek zo belangrijk is. Henk Angenent gaat de deelnemers inspireren en motiveren en lost hierna het startschot. Vanaf 09.00 uur zullen rond de 250 zwemmers 500 of 2000 meter zwemmen om dit goede doel te ondersteunen. Het podiumprogramma eindigt nadat de laatste zwemmer is langs gekomen. De verwachting is dat het hele programma rond half 12.00 is afgerond.

De organisatie in Sneek laat weten dat het mooi zou zijn als de route door Sneek wordt aangekleed met vlaggetjes en dergelijke. De route begint langs de Zwette en gaat via de Prins Hendrikkade, de Westersingel, De Kolk en het aquaduct bij de Geeuw. ,,Iedereen die Maarten en de meezwemmers wil aanmoedigen en een hart onder de riem wil steken en samen stil wil staan bij kanker is vanaf 08.00 uur in Sneek van harte welkom”, aldus rayonhoofd Rian Terveer-Couperus. ,,Team Sneek bestaande uit Kees Poiesz, Ale Bok, Ane Silvius, Gerlof van der Werf, Atze Osinga en Rian Terveer-Couperus, hebben er ontzettend veel zin in om samen met de vele vrijwilligers die zich al hebben aangemeld van deze dag een bijzondere dag te maken. Een dag en 11stedenzwemtocht die er toe doet.”