'Jaloezie dreef Sneker verdachte bij moord op Malta'

Sneek - Het motief van de 22-jarige verdachte, een oud-inwoner van Sneek, voor het doodsteken van zijn 30-jarige ex-vriendin op Malta was jaloezie.

Dit schrijft de Times of Malta, op basis van uitlatingen van bronnen rond de politie. Het slachtoffer, de 30-jarige Nederlandse Shannon Mak, werd vorige week vrijdag gevonden met doorgesneden keel in de plaats Santa Venera.

Nog dezelfde dag werd de 22-jarige ex van de Nederlandse opgepakt op verdenking van moord. Hij woonde vlak bij de plaats delict. Bij zijn voorgeleiding een dag later ontkende hij alle betrokkenheid. De verdachte werd geboren in Noord-Holland en verhuisde later naar Sneek, waar hij naar de middelbare school ging, in de horeca werkte en voetbalde.

Zo’n 2,5 jaar geleden vertrok hij naar Malta, waar hij eerst in een casino werkte en later bij een gamebedrijf. Hij kreeg een relatie met Mak, die ook bij het bedrijf werkte.

In Malta is de maximale straf voor moord met voorbedachte rade levenslange gevangenisstraf. In het land wordt net als bijvoorbeeld in de Verenigde Staten gewerkt met een jurysysteem. Het verdere verloop van de zaak is nu nog onduidelijk. De rechter heeft geweigerd dat de man op borgtocht vrij kan komen.