Swinging Sneek sluit zomerseizoen swingend af

SNEEK - Op de laatste zaterdag van augustus sluit Sneek het zomerseizoen swingend af met Swinging Sneek. Zaterdag 25 augustus zal het centrum van Sneek vanaf 14.00 uur ’s middags in het teken staan van live muziek.

Met in de middag een uitgebreid muziekprogramma op de Marktstraat en ‘s avonds door de hele stad muziekterrassen en live muziek in bijna alle cafés met vrij entree, is het een goede reden om lekker het centrum in te gaan.

Vanaf 14.00 uur begint het middagprogramma in de Marktstraat met de Utlopers opgevolgd door de Friese coverband Bamm Bamm en zullen zij om de beurt de Marktstraat op zijn kop zetten. De Útlopers, een dweilorkest met Sneker muzikanten weten op een geheel eigen wijze het publiek te bespelen en ieder evenement tot een groot feest te maken. De band Bamm Bamm bestaat zo’n vijftien jaar en vele feesttenten, dorpshuizen en kroegen werden al op hun kop gezet door deze enthousiaste en veelzijdige band. De band heeft een uitgebreid repertoire, dat bestaat uit disco classics uit de seventies, nummers uit de actuele hitlijsten, rock en Nederlandstalige hits. Van André Hazes tot Meat Loaf, van Lady Gaga tot Van Halen, van Adele tot Black Eyed Peas.

Het avondprogramma start om 21.00 uur met live muziek op diverse muziekpleinen, maar ook in heel veel cafés in de binnenstad wordt live muziek ten gehore gebracht en de entree is overal gratis. Op het podium in de Marktstraat brengen naast eerder genoemde band Bamm Bamm ook zanger Johnny Kay en Thorsten von Lippe Biesterveld hun muziek ten gehore. Laatst genoemde is bekend van zijn schlagermuziek en een graag geziene gast op de Oktoberfesten. Sneker Johnny Kay bracht afgelopen zomer een nieuwe hit uit onder naam “Hasta La Vista”. Het nummer draagt alle kenmerken van een zomerhit in zich. Spaanse gitaren, stevige percussie, een latin trompetsolo, een goed dansritme, een meezing couplet, aan het slot een opzwepend refrein en bovenal de stem van zanger Johnny Kay. Johnny is een zanger met een aangename stem, prima ‘looks’, een goeie uitstraling, jong en enthousiast. Swinging Sneek belooft een swingend sloteind van een prachtige zomer te worden.