Open dag Nut en Genoegen gecombineerd met gezellige markt

SNEEK - Volkstuinvereniging Nut en Genoegen houdt zaterdag 25 augustus vanaf 10.00 uur een open dag gecombineerd met een gezellige markt op hun terrein aan de Christiaan Schotannusstraat in Sneek.

Steeds meer mensen vinden het leuk om een tuin te hebben als hobby. En niet iedereen heeft daarvoor thuis de mogelijkheden. De afgelopen jaren is er dan ook een duidelijke omslag te ervaren bij volkstuinverenigingen. Waren het vroeger vooral mannen, tegenwoordig is dat niet meer vanzelfsprekend te noemen. Tegenwoordig heeft ook onze vereniging daardoor aanmerkelijk meer diversiteit gekregen. En tuinieren er steeds meer verschillende mensen op onze beide tuincomplexen. Ook zijn er de laatste jaren tuinen bijgekomen waar vooral siergewassen zoals bloemen en of fruit in staan.

In onze eigen informatiekraam kunt u alle informatie krijgen over tuinieren bij onze tuinvereniging. De vereniging heeft daarvoor de beschikking over twee complexen in Sneek, het grootste is te vinden in de wijk Noorderhoek. Het tweede (kleinere) complex is gelegen in de de wijk De Domp. Op beide complexen komen regelmatig tuinen vrij, informeer vrijblijvend naar de actuele mogelijkheden! Er zijn meestal regelmatig tuinen in verschillende afmetingen beschikbaar.

Ons gezellige clubgebouw is ook de gehele dag geopend voor de bezoekers. In ons clubgebouw is tevens onze eigen "tuinwinkel" te vinden. Daar kunnen leden de meeste noodzakelijke materialen aanschaffen met (vaak) een aantrekkelijke korting. Zoals bijvoorbeeld grond, meststoffen, netten, zaden en planten. Voor opkweek of verkoop van jonge planten beschikken wij daarnaast over een eigen kweekkas bij het clubgebouw. Stap gerust binnen en vraag aanwezige leden naar hun eigen tuin ervaringen.