Sneker verdachte van moord op Malta rennend met mes gefilmd

MALTA - Het Openbaar Ministerie op Malta maakt steeds meer bekend over het bewijs tegen de 22-jarige oud-Sneker die verdacht wordt van de moord op zijn ex-vriendin.

De verdachte geeft toe dat hij op de avond van de moord, bijna drie weken geleden, door het lint ging tijdens een discussie met het latere slachtoffer, de 30-jarige Shannon Mak. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte, herkenbaar aan zijn tatoeages, een telefoon en een mes weggooit in een tuin, niet ver van de plaats delict.

Dit is bekend geworden tijdens een zitting voor de Maltese rechtbank, waarbij het voorlopige bewijs tegen de verdachte uit de doeken werd gedaan.

De oud-Sneker ontkent nog altijd betrokken te zijn bij de moord op zijn ex, schrijven de Times of Malta en de Malta Independent.

Twee weken voor de fatale avond zou Mak de relatie hebben verbroken. Toch gingen de Nederlanders op de fatale avond samen naar een feest van het gamebedrijf Evolution Gaming, waar ze beiden werkten, op een strand aan de noordkant van het eiland. Ze gingen aan het eind van de avond ook weer samen weg. Mak gaf de oud-Sneker een lift naar zijn appartement in de plaats Santa Venera in het dichtbevolkte midden van Malta rond de hoofdstad Valletta.