Kindermuseum FSM vanaf maandag tijdelijk gesloten

SNEEK - Het Kindermuseum in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek gaat vanaf maandag tijdelijk dicht. Het museum moet worden verbouwd en vanwege de uitgebreide werkzaamheden moet dat achter gesloten deuren.

,,Het is helaas noodzakelijk om, onder andere uit veiligheidsoverwegingen, het Kindermuseum even helemaal te sluiten. We hopen over niet al te lange tijd een geheel opgefrist, vernieuwd en nóg leuker Kindermuseum te kunnen heropenen”, zegt het Fries Scheepvaartmuseum.

Het werk was al begonnen. Maar dat heeft geen gevolgen gehad voor het aantal bezoekers. Afgelopen zomer was het tevens ondanks het warme weer druk in het museum. ,,Mensen zoeken verkoeling bij ons en daarnaast was in het museum ook veel te doen. We hebben ook veel kinderen over de vloer gehad die meedoen aan speurtochten en bootjes gaan bouwen”, vertelt Jeannette Tigchelaar van het Fries Scheepvaartmuseum.

Er blijft voor kinderen tijdens de sluiting nog genoeg te doen. Zo kunnen zij onder meer bootjes bouwen en klompje varen.