Disobedience van Sebastian Lelio in Filmhuis

SNEEK - Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond 4 september vanaf de film Disobedience. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film.

Disobedience is een meeslepend verhaal over een verboden liefde, gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman. Aan het begin van de film legt een rabbi uit wat mensen uniek maakt. Het zijn de enige wezens met een vrije wil, zegt hij. Het betekent dat alleen zij ervoor kunnen kiezen ongehoorzaam te zijn. Maar voor degenen die binnen dit streng orthodoxe milieu deze keuze maken heeft dit hartverscheurende gevolgen. Na de dood van haar vader, de rabbi, keert Ronit (Rachel Weisz) vanuit New York terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap.

Disobedience is de eerste film die Filmhuis Sneek na de zomer vertoont. Vanaf nu is er weer elke dinsdag een film. Voor meer informatie: www.filmhuissneek.nl