Ouderen in woord en beeld in Balk tentoongesteld

Balk - De tentoonstelling van het project ‘Ouderen in woord en beeld’ wordt tijdens de feestweek in Balk in Talma Hiem gepresenteerd. Het project geeft een beeld van ouderen boven de 80 jaar. Het doel is om te kijken hoe deze mensen in het leven staan, tellen ze nog mee? Het idee is afkomstig van Dorothee Gassen, zij is benieuwd naar de wijsheid van ouderen en bovendien wil zij weten of ouderen nog midden in de maatschappij staan.

In ons land zijn meerdere initiatieven om ouderen een podium te geven en te laten vertellen over hun leven. In Balk heeft een groep van vier vrouwen dit thema opgepakt, Dorothee Gassen, Greet Atsma, Annelies Schuurman en Hotske Batteram. Zij hebben twintig ouderen uit Balk en directe omgeving geïnterviewd en hun verhaal geschreven. Vaak kwam daar naar voren dat deze mensen beseffen dat ze een stapje rustiger aan moeten doen, maar ook is er dankbaarheid voor de goede dingen in het leven, ook al is dat leven niet altijd gemakkelijk geweest. Maar de doorleefde wijsheden zijn pareltjes om te lezen.

Bram de Smit maakte foto’s van de 80-plussers en samen met de tekst wordt dit vanaf eind augustus in Talma Hiem tentoongesteld. De presentatie is onderdeel van de ouderenmiddag van de feestweek en vindt plaats op zaterdag 1 september om 14.00 uur in Talma Hiem. De portretten in woord en beeld blijven enkele maanden in Talma Hiem hangen, iedereen is van harte welkom om de verhalen van de Balksters op leeftijd te lezen.

De tentoonstelling ‘Ouderen in woord en beeld’ is vanaf 1 september dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 16.30 uur.