Muziektheater Tinto! tourt met ‘Geen Poes, wel een Tijger’

SNEEK - Na drie uitverkochte voorstellingen in Sneek, gaat Tinto! de provincie in om op bijzondere locaties haar voorstelling ‘Geen Poes, wel een Tijger’ te spelen. Op 7 en 8 september vormt de authentieke boerderij ‘Sterke Hantje’ in Oudega het decor voor deze humoristische en feestelijke muziektheater voorstelling.

In Geen Poes, wel een Tijger wordt het publiek op feestelijke wijze onderhouden over het eeuwenoude thema: wat is een man zonder een vrouw en wat is een vrouw zonder een man. Ze komen weliswaar van verschillende planeten, zoals vele boeken ons willen doen geloven, maar de dames van Tinto, willen dit interessante gegeven toch eens benaderen vanuit mannelijk oogpunt. Er zijn zoveel overeenkomsten, zoveel dingen die mannen en vrouwen van elkaar kunnen leren, er is zoveel om te bewonderen aan de wederhelften, ook als ze geen wederhelften zijn. Kortom: het is tijd voor een ode aan de man!

Toeschouwers maken een reis door de krochten van de ziel van de vrouw, om steeds opnieuw uit te komen bij die ene transparante, betrouwbare en rotsvaste andere helft: de man.

Na afloop van de voorstelling kunnen vrouwen niet anders dan de mannen in hun leven een dikke knuffel geven. En mannen kunnen, na dezelfde voorstelling, niet anders dan heel trots zijn op zichzelf. En een klein beetje medelijden voelen met de vrouwen. En ze ook lief vinden.

In 2016 ging Tinto! voor het eerst on tour in de provincie met de voorstelling 'Je valt me tegen'. Dit werd een groot succes. Ook deze keer wordt het publiek verrast met prachtige meerstemmige zang en bijzondere arrangementen. De bezetting bestaat deze keer uit Bregina Groeneveld, Anke Klaaren, Lucia van Beenen, Ditte van Rijsdam en Anneke Jansma.

De voorstelling, uitermate geschikt voor mannelijke bezoekers, wordt twee keer gespeeld op vrijdag 7 september en zaterdag 8 september bij boerderij ‘Sterke Hantje’, in Oudega en op zaterdag 29 september bij ‘landgoed Hizzard’ te Lollum. Voor kaartenen meer informatie: www.muziektheatertinto.nl