Cursussen fotografie in Sneek en Nijland

SNEEK - De mooiste foto’s worden gemaakt door mensen die de camera handmatig weten in te stellen. Hoe dit moet, is te leren tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is begrip en beheersing van de camera nodig. Dat is te leren door er langere tijd mee bezig te zijn. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken in de avond worden gegeven.

Elke les wordt er theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Iedereen krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur, Macro en meer.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al ruim vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord Nederland. De locaties worden gegeven in het gebouw van IJsclub Sneek en in De Mande in Nijland.

De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 24 september en 4 oktober. Voor meer informatie: 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl