Instapdag (beginnende) zeilers in Flitsklasse

KOLMEERSLAND - De Flitsclub Sneek houdt zaterdag 15 september van 16.00 tot 18.00 uur Sneek aan het Sneekermeer een instapdag voor jonge zeilers.

Kinderen van 6 tot 15 jaar die graag willen zeilen kunnen vanaf het Starteiland nabij “de Kûp” ( naast het trainingscentrum “de Roerkoning”) meezeilen in een Flits. Voor volgend seizoen worden nog fokkenisten gezocht, dus dit is een mooie kans om te kijken of wedstrijd zeilen iets voor jou is. Op de wal staat een informatiestand waar uitleg gegeven wordt over het zeilen van wedstrijden en de Flitsclub.

Zeilervaring in bijvoorbeeld een optimist is een pré, maar absoluut geen must. Wel zoekt de Flitsclub enthousiaste kinderen en ouders die graag willen zeilen. Flitsclub Sneek is een vereniging met ongeveer 115 jeugdleden. Ze organiseert onder meer een winteractiviteit, een theorie avond, een trainingsweekend, meerdere trainingsdagen en veel gezellige randactiviteiten naast de wedstrijden, zoals een playbackshow. Plezier staat voorop en daarnaast zie je gaandeweg de zeilprestaties groeien. Kinderen sluiten vriendschappen voor het leven en zijn samen sportief bezig.

Er zijn zo’n 14 zeilweekenden/evenementen per jaar en samen met je zeilmaat bepaal je aan welke wedstrijden je meedoet. Gemiddeld zeilen er 48 Flitsen mee, verdeeld over drie groepen. De stuurlieden die voor het eerst sturen komen in de C- klasse om dr te groeien door naar de B- en A-klasse. De meeste kinderen beginnen aan de fok en groeien dan door naar stuurman of stuurvrouw. Om de veiligheid op het water te waarborgen beschikt de Flitsclub over twee rubberboten en een sloep.

Kijk voor meer informatie op www.flitsclubsneek.nl