Atrium start harpensemble en dameskoor

SNEEK - Kunstencentrum Atrium begint het nieuwe les- en cursusseizoen op haar leslocatie in Sneek met twee nieuwe groepen voor volwassenen.

Harpisten met minimaal twee jaar ervaring kunnen zich aanmelden voor het harpensemble onder leiding van Marije Vijselaar. Dames met een passie voor zingen zijn van harte welkom bij Famuse, een koor met Peter Wagenaar als dirigent.

Het harpensemble repeteert maandelijks op een dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Er wordt op een laagdrempelige manier samen gespeeld. Tijdens de repetities komen zaken voorbij als auditief tunes kunnen spelen, zoals in de Keltische traditie, en spelen op multi-levelniveau. De eerste van tien repetities is op dinsdag 25 september. Leden moeten beschikken over een eigen harp. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Marije Vijselaar: marijevijselaar@gmail.com, 06-80048387.

Dameskoor Famuse werd in 2014 opgericht en valt vanaf dit seizoen onder de vlag van Kunstencentrum Atrium. De leden werken op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur aan een divers en verrassend repertoire, met als rode draad een muzikale tijdreis. Het repertoire bevat drie- en vierstemmige arrangementen, met pianobegeleiding en a-capella.

De stemverdeling is flexibel en er wordt regelmatig gewisseld van stemgroep. Tijdens de repetitieavonden besteedt dirigent Peter Wagenaar aandacht aan zangtechniek, het instuderen van nieuwe nummers en het werken aan het bestaande repertoire. In totaal zijn er veertig repetitieavonden. De groep zal regelmatig optreden, onder meer bij Út Sneek. Na aanmelding volgt eerst een auditie en stemtest.

Inschrijven voor het harpsensemble en Famuse kan op kunstencentrumatrium.nl.