Springen en zingen in centrum van Sneek

SNEEK - In het centrum van Sneek is zaterdag 15 september het Shantyfestival Sneek in combinatie met de Springkussen Elfstedentocht.

Het shantyfestival is van 13.00 tot en met 18.00 uur. Acht shantykoren brengen hun repertoire van zeemansliederen ten gehore op diverse locaties zoals de Markstraat, Wijde Noorderhorne (Bibliotheek), Ouwe Vat en het Schaapmarktplein.

De shantykoren die acte de présence geven zijn de Scharnegoutumer Brûskoppen, Auke Wybesz, Bluswater, Pijesjongers, Pypkesjongers, Blierbekjes, Gesmeerde kelen en de Warringers.

Aan de Springkussen Elfstedentocht doen jaarlijks zo’n 500 kinderen mee. De deelnemende kinderen kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur een stempelkaart halen in de kraam op het Schaapmarktplein en hierna de 11 springkussens bespringen, verdeeld over het centrum van Sneek. Als alle stempels zijn gehaald, bestaat de beloning uit een bijzonder medaille met een Elfstedenkruisje en een heerlijk schepijsje naar keuze bij ijssalon Min12. De deelname is voor kinderen tot en met 12 jaar 11 locaties centrum (start / finish Schaapmarktplein)