Uniek, duurzaam en gratis festival in Sneek

SNEEK - Het eerste Rasterhoff Festival is morgen, zondag 9 september, in het Rasterhoffpark in Sneek. Het unieke, duurzame en gratis evenement is van 10.30 tot 19.00 uur.

Het rasterhoff festival wordt om 11.30 uur officieel geopend door de organisatie in samenwerking met wethouder Erik Faber en een aantal basisschoolkinderen van de Koningin Wilhelminaschool en cbs It Harspit. Bijzonder is het feit dat op het festival de allereerste ‘Doe mee verlos de zee’ juttersbak in een niet-zeekustgemeente in gebruik zal worden genomen.

Op dit duurzame festival zal een groot aantal lokale initiatieven van vrijwilligers, organisaties en ondernemers uit de regio Zuidwest Friesland zich presenteren. Er zijn veel activiteiten, workshops en kraampjes rond verschillende thema’s die gezamenlijk zorgen voor een leuk en verrassend dagje uit voor jong en oud. Er is extra aandacht besteed aan facilitaire zaken. Zo zijn er speciale Bokashi containers voor groenafval, kan er speelgoed geruild worden en werkt de horeca met statiegeldflesjes, herbruikbare bekers, bijzondere rietjes en andere duurzame materialen. Alle producten en ingrediënten op het evenement zijn zoveel mogelijk lokaal, duurzaam en biologisch.

Het Rasterhoff Festival biedt een uniek overzicht van de verschillende manieren waarop bewoners en ondernemers in deze regio werken aan verduurzaming.

Het Rasterhoff Festival is onderdeel van Expeditie Grutsk & Grien. Doel van deze expeditie is zoveel mogelijk mensen te inspireren om in het dagelijks leven (extra) stappen te zetten richting een groenere en meer duurzame leefstijl. Individueel als burger of ondernemer, maar nog mooier: samen met wijk- of dorpsgenoten of andere ondernemers. De initiatiefnemers zijn Astrid Koops-Tippersma (Aparthe Kommunikatie) en Lucie Gelderblom (Netwerk Duurzame Dorpen). Meer over het project vindt u op www.grutskengrien.nl