Bert Meubelen sluit haar deuren

SNEEK - Bert Meubelen sluit per december de deuren van de meubelwinkel op de Hemmen/Woonboulevard in Sneek. Na bijna 4 decennia meubelzaak komt er nu een einde aan het winkelconcept op de Smidsstraat 14.

,,Erg zonde, maar onvermijdelijk” aldus eigenaar Simon Bakker. Tot december wordt de gehele winkelvoorraad tegen hoge kortingen leeg verkocht. ,,We vinden het bijzonder jammer dat de winkel moet sluiten. Ook voor onze medewerkers en de trouwe klantenkring is het wel even pijnlijk.”

Alle meubelen die nog in de showroom staan worden met hoge kortingen verkocht. Deze maand begint de mega uitverkoop met 25 procent korting op het gehele assortiment; banken, stoelen, tafels, boxsprings, linnenkasten, etcetera. Zelfs de nieuwste collecties worden niet uitgesloten. Alles is direct leverbaar uit de winkel. ,,En we gaan door tot het gehele winkelpand leeg is. De laatste twee maanden zullen de kortingen oplopen”.

De reden van de sluiting van de meubelwinkel is een zakelijke beslissing van eigenaar Simon Bakker. Hij verklaart dit als volgt: ,,Onze formule van een ruime showroom met ouderwetse service vindt niet genoeg aftrek meer. Bovendien is het verkoopvolume niet weer op het oude niveau gekomen na de crisis. Een deel van de omzet in branche is verschoven naar online verkoop. En als ondernemer moet je soms lastige keuzes maken. Deze knoop moest tijdig doorgehakt worden, want het huurcontract liep af.”

Bert Meubelen startte in 1978 op de Singel in Sneek met de verkoop van tweedehands meubelen. Na een korte periode in Bolsward werd er een nieuw pand betrokken op de Hemmen in Sneek. In 1999 kon Bakker de winkel overnemen van de oprichter. Zaterdag 1 december 2018 zal de winkel haar laatste verkoopdag hebben.