Vormingswerk heeft cursusprogramma rond

SNEEK - Het Vormingswerk Sneek heeft het cursusprogramma voor het komend seizoen rond. De lessen zijn bedoeld voor mensen met een beperking en wordt op dinsdagavonden aangeboden in De Bogerman te Sneek.

Het programma bestaat uit: houtbewerken, koken, computerles, servies schilderen, bloemschikken, maatschappelijke vorming, 3D kaarten maken, zingen, modelbouw, breicursus, werken met piepschuim en lapjes, Creatief met vilt, veren maken, linedansen en een viscursus. Het seizoen wordt in april afgesloten met een spetterende playbackshow in De Schuttersheuvel.

De lessen ooit bedoeld als nascholing voor mensen die het speciaal onderwijs hadden gevolgd, worden al bijna 50 jaren aangeboden. ,,Het accent ligt nu veel meer op het feit dat het leuk én leerzaam is” aldus coördinator en bestuurslid Heleen Postma. ,,Vroeger ging het om lezen, schrijven en rekenen, dat wordt nu creatiever aangepakt. Als je het aantal steken bij het breien niet goed uitrekent, is je muts te klein of te groot!. Bovendien hebben de cursussen ook vaak het karakter van een reünie, mensen kennen elkaar nog van school en vinden het leuk om elkaar weer te zien!”

Een cursus duurt vijf avonden en is van 19.00 tot 20.30 uur. De docenten, allen vrijwilligers, zijn ook erg enthousiast. Het zijn vaak oud-docenten en ze genieten van de spontaniteit van de cursisten. De lessen gaan op 30 oktober van start.

Voor meer info: zie vormingswerksneek.nl