Menhir onderuit in veldslag Drachten

DRACHTEN - De basketballers van Menhir zijn tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Drachten werd verloren van Penta in een wedstrijd die een aantal keer uit de hand dreigde te lopen: 72-64.

Penta heeft zich in de vakantie versterkt. De Drachtster ploeg staat mede daardoor met een andere mentaliteit op het veld. Menhir kon vanaf de tip-off de borst nat maken voor een harde wedstrijd. De Snekers hadden daar veel moeite mee, maar stonden bij rust toch maar een puntje achter: 41-40.

Direct na de pauze raakte Menhir echter de rust kwijt. De scheidsrechters lieten veel fysiek geweld toe en Danny Nowee (topscorer met 20 punten) werd daarvan het slachtoffer toen hij een elleboogstoot op zijn keel kreeg.

De wedstrijd dreigde uit de hand te lopen. Niels Haven van Menhir weigerde zelfs verder te spelen uit angst voor lichamelijk letsel. De arbitrage maande beide partijen tot rust en de partij werd voortgezet, maar Penta had toen al een gat van twaalf punten geslagen.

Menhir knokte zich nog een keertje terug tot vijf punten, maar verzandde in de slotfase in wanhoopsaanvallen. Aanstaande zaterdag spelen de Snekers weer uit, dan tegen BV Leeuwarden.