Symposium ter ere van vertrekkend docent Bogerman

SNEEK - csg Bogerman houdt donderdag 11 oktober een mini-symposium ter ere van docent/dominee Jur Majoor.

csg Bogerman houdt donderdag 11 oktober een mini-symposium ter ere van docent/dominee Jur Majoor.

Majoor is 11 jaar werkzaam als docent Godsdienst en Levensbeschouwing. Tijdens deze middag zal Majoor, samen met prominent gastspreker Prof. Dr. Monique van Dijk, zijn licht laten schijnen over de identiteitsvorming van jongeren vanuit godsdienstig perspectief.

Van Dijk, hoogleraar Religieuze Educatie aan de Tilburg School of Catholic Theology (TST), verricht al twintig jaar longitudinaal onderzoek naar de religie van middelbare scholieren en ontwikkelt en onderzoekt nieuwe werkvormen via professionele leergemeenschappen.

Majoor, dominee bij PKN De Lege Geaën in Gauw, startte twintig jaar geleden als bestuurslid van Bogerman. Vervolgens werd hij redacteur van De Boog als redactielid van de schoolgids. Beeldbepalend werd hij echter als docent van het vak Godsdienst en Levensbeschouwing. Samen met zijn vakcollega’s wist hij dit vak een vernieuwde plek te geven. Vorm en inhoud zijn nu sterker gericht op de persoonlijke identiteitsontwikkeling van de leerling. Majoor zal tijdens het symposium inzicht geven in de eigentijdse werkvormen die actief bijdragen aan de bewustwording van de leerling.