Studentenzeiltitel Amarens de Boer

HEEG - De uit Sneek afkomstige Amarens de Boer stuurde vandaag en gisteren het Maastrichtse zeilteam ‘de Brugse zotjes’ overtuigend naar de titel in het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen op het Heegermeer.

Het damesteam dat verder bestond uit Marrit Eulen en Juul Kusters van de Maastrichtse Studenten Zeil Vereniging Lagakari wist drie van de vier gezeilde races te winnen en finishte daarnaast een keer als tweede.

De winnende polyvalk werd gestuurd door Amarens de Boer. Ze studeert in Maastricht, maar haar ouderlijk huis staat in Sneek en ze is tevens lid van de KWS.

De wedstrijdcommissie van Watersportvereniging Heeg (WSH) ondersteund door de Rotterdamse Studentenzeil Vereniging (https://rszv.nl/) verwelkomde vrijdag in de 24ste NSK 50 ingeschreven teams uit het hele land.

Zaterdag konden 3 wedstrijden worden gevaren. Zondag werd het geduld van de teams danig op de proef gesteld door weinig en vooral ook instabiele wind, maar gelukkig kon uiteindelijk om 14.00 uur nog 1 wedstrijd worden gevaren in de doorkomende zeewind, waarmee het kampioenschap veilig kon worden gesteld.

Op thuiswater zeilde Sierd Gerritsma uit Heeg het team ‘Hearen fan it Noarden’, met verder Hendrik de Boer uit Wommels en Redmer Stien-sma uit Sneek naar de zevende plaats in de eindrangschikking.

Gerritsma wist zaterdag de derde race te winnen. Ze finishten verder twee keer als 6e en op de slotdag als 20ste.