Dilemma beste film op festival in Sneek

SNEEK - Auke de Witte uit Franeker heeft met zijn film Dilemma op het amateur speelfilmfestival in Sneek de eerste prijs gekregen voor beste film. Zijn productie leverde eveneens de publieksprijs op.

Actrice Liesbeth Weling kreeg voor haal rol in Dilemma de prijs voor beste actrice. De prijs voor het beste geluid ging naar Een meer van Stilte van Anne Stavinga van videofilmers Velsen. Joke Zandstra uit Harderwijk werd geprezen vanwege haar cameravoering in de film Appeltaart.

Tot beste acteur werd Alwin Grijseels uitgeroepen in de film Gerrit Meerkant van Hay Joosten uit Venlo. De prijs voor de meest origineelste film ging naar Emile de Gruyter uit Krimpen a/d IJssel met de film Kwestie van tijd Mentl5.

Het amateur speelfilmfestival trok een volle zaal. Charles Storm van film club Kleare Kimen uit Leeuwarden nam de opening voor zijn rekening en haalde herinneringen op aan de afgelopen 10 jaar. Daarna nam de presentator Arjan van Gelderen van de Beiler filmclub het over.

Alle bezoekers die op het Jubilerende Speelfilmfestival 2018 waren kregen na afloop een miniatuur Waterpoortje. ,,We kunnen terugkijken op een hele mooie dag, veel bezoekers, mooie films, lekkere lunch, uitstekende locatie met de rode loper. De vele bedankjes bevestigden dat ook dit jaar het Speelfilmfestival is geslaagd”, zei Annet Lutz van de organiserende videoclub Windjammer.