Yvonne Nauta waagt zich aan marathon

SNEEK - Schaatsster Yvonne Nauta gaat zich wagen aan het marathonschaatsen. Ze is één van de rijdsters van de nieuwe marathonploeg Schaatsdames.nl, waarbij onder ander ook Manon Kamminga (Heerenveen) en dorpsgenote Merel Brunsmann uit Uitwellingerga zich hebben aangesloten.

Schaatsster Yvonne Nauta gaat zich wagen aan het marathonschaatsen. Ze is één van de rijdsters van de nieuwe marathonploeg Schaatsdames.nl, waarbij onder ander ook Manon Kamminga (Heerenveen) en dorpsgenote Merel Brunsmann uit Uitwellingerga zich hebben aangesloten.

Nadat ploegleidster Klasina Seinstra Nauta vroeg had ze nog wel haar twijfels, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ze deze kans niet kon laten lopen. De twijfel zit in het feit dat de schaatsster, die dit seizoen de op de langebaan uit komt voor Gewest Fryslân, nog herstellende is van een zware enkelblessure.

Daardoor is het voor Yvonne Nauta de vraag of zij 80 ronden vol kan houden. Het plezier van met een marathonteam schaatsen staat echter voorop.