Kinderopera in Theater Sneek

SNEEK - In Theater Sneek op 24 oktober Kinderopera door Ruben Zahra en MUZT Musicalopleiding met Kirana Myths of Creation. Donderdag 25 oktober de uitverkochte try out van de oudejaarsconference van Guido Weijers en vrijdag 26 oktober de uitverkochte voorstelling Purper´s Passie met Purper

Kirana vanavond vanaf is een interdisciplinaire voorstelling, bedacht en ontworpen om kinderen en artiesten met elkaar te verbinden in een gezamenlijk creatief proces. Drie professionele artiesten uit Malta komen naar Sneek voor een vijfdaagse workshop met de leerlingen van MUZT Musicalopleiding. Het creatieve resultaat van de workshops wordt geïntegreerd in de voorstelling, waardoor de leerlingen een directe bijdrage leveren met hun eigen ritmes, bewegingen en taal.

Guido Weijers speelt donderdagavond De Oudejaarsconference 2018. Daarin probeert hij iedereen mee te sleuren door het afgelopen jaar. Daar heeft Weijers wederom een heel arsenaal aan gevaarlijke munitie en rake grappen. Confronterend, intelligent, wars van regels en vooral met veel humor.

In het theater is fantasie echt en de confrontatie puur. Theater is uitzoomen en jezelf overgeven. Ontsnappen aan de ratrace of aan de waan van de dag. In het theater mag alles, daar is er vrijheid zonder grenzen. Daar gelden andere wetten. Zit je gevangen in 2018 en vastgeplakt aan je mobiele telefoon, of breek je een avond uit?

In ‘Purpers Passie’ vraagt theatergroep Purper zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z’n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn ‘passie’. Er is zelfs supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat.

En dat is dan ook precies wat Purper in ‘Purpers’s Passie’ doet. Frans Mulder en Erik Brey, de Purpers van het eerste uur, en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi-talent Diederick Ensink, zullen samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen in ‘PURPER’S Passie’ met een gezonde dosis zelfspot op zoek gaan naar hun eigen passie.

De wisselende samenstelling van PURPER maakt dat de groep het publiek steeds opnieuw weet te verrassen en verbazen. Niet gek dus dat we extra blij zijn met de komst van Anne van Veen. Zij zal, al is het alleen al door de prachtige teksten die zij schrijft, PURPER ongetwijfeld een verrassende nieuwe impuls geven.

PURPER, een begrip in de Nederlandse theaterwereld, heeft een vaste plek in het collectief geheugen van het publiek. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Vorig seizoen door pers en publiek herontdekt én tot grote vreugde van de groep, ook door grote groepen jongeren omarmd.